Американският посланик обяви важна новина за Лукойл в България. Не се

...
Американският посланик обяви важна новина за Лукойл в България. Не се
Коментари Харесай

Американски фирми искат да купят Лукойл

Американският дипломат разгласи значима вест за " Лукойл " в България. 

Не се намесваме във вътрешната политика нито на България, нито другаде. Моята работа е да не отстъпвам пред управляващите и популацията в страната и да ги предизвиквам да поддържат политики, които Съединени американски щати оферират. Това сподели пред bTV посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Кенет Мертен.

" Работим с тези, които са на власт, които и да са те, и ще работя с всеки, който е определен на власт тук. Разговаряли сме с съвсем всички тук, и считам това за обикновено ", сподели още той, написа burgas24.bg. 

На въпрос дали политиците от ръководещото болшинство търсят съвет от посолството, Мертен разяснява: " Това е тяхно обвързване. Необходимо е да седнат със своите сътрудници и да търсят решение на проблемите “.

" Санкциите против Русия са ефикасни, непрекъснато обсъждаме по какъв начин да ги създадем даже по-ефективни, защото Русия непрекъснато търси способи да ги заобиколи. Но ние непрекъснато търсим нови способи за запълване на пропуските и за това да създадем глобите по-болезнени.

Съединени американски щати и други страни имат доста по-ограничено въздействие в Русия, и диалозите с хора, които не поддържат държавното управление, са сведени до най-малко. Скърбим за Навални, само че гибелта му се дължи на Путин, на политика и режима, който е открит в страната. Никой не би трябвало да умира в пандиза, до момента в който излежава присъда, и държавното управление в Русия толерира това ", сподели Мертен.

" България свърши доста добра работа в намаляването на зависимостта си от Русия. " Уестингхаус “ ще строи централа тук – това е отлична стъпка към енергийната самостоятелност. По отношение на " Лукойл “ има няколко американски компании, които са били в София, само че не съм в позиция да кажа какъв брой съществено се стремят да купят рафинерията ", изясни посланикът.

" България е чудесна страна, множеството от посланиците преди мен са били във екстаз от страната ви и това е било обичаното им предопределение ", приключи Мертен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР